Vanilli-maasikamoos
Meeldib
1 1
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Taimetoit, Vegan, Marjad, Laktoosivaba, Gluteenivaba, Ei sisald. piimatooteid, Munavaba, Suvi, Hoidised, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Lastepidu

Vanilli-maasikamoos

4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 2 l
    värskeid või külmutatud maasikaid või muid marju
  • 1
    vanillikaun
  • 500 g
    moosisuhkrut
  • 0.5 dl
    hakitud sidrunimelissi
 

Valmistamisjuhend

Lõika maasikad pooleks või neljaks, eriti kui need on väga suured. Pane need parajalt suurde potti. Lõika vanillikaun pikisuunas lahti. Pane see maasikate juurde potti. Kui kasutad värskeid maasikaid, lisa ka vesi. Kuumuta.

Lisa kogu aeg segades moosisuhkur ning lase moosil 10–15 minutit vaikselt keeda. Lisa ka hakitud sidrunimeliss. Lõpuks eemalda vanillikaun või siis jäta see kaunistuseks.

Lase moosil umbes pool tundi seista ja kui pinnale tekib vaht, siis koori see ära. Sega moos läbi ja pane puhastesse purkidesse. Lase moosil külmikus järgmise päevani taheneda.