Veisefilee mustsõstra-ürdimarinaadis
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Pearoog, Veiseliha, Sisaldab mett, Sisaldab sojat, Sisaldab liha, Sisaldab veiseliha, Varu aega, Keskmine raskusaste, Munavaba, Ei sisald. piimatooteid, Gluteenivaba, Laktoosivaba

Veisefilee mustsõstra-ürdimarinaadis

10 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 1.5 kg
    veise välisfileed
  • Eelmarinaad:
  • 2 dl
    punast veini
  • 1 dl
    õli
  • 2 sl
    vedelat mett
  • 1 tl
    rosmariini
  • 1 tl
    tüümiani
  • Praadimiseks ja maitsestamiseks:
  • 2 sl
    õli
  • 1.5 tl
    soola
  • 1 tl
    purustatud musta pipart
  • Eelmarinaad:
  • 1 dl
    oliiviõli
  • 1 dl
    mustsõstraželeed
  • 2 sl
    sojakastet
  • 1 sl
    tumedat palsamiveiniäädikat
  • 1
    pott värsket basiilikut
  • 1 sl
    tüümiani
  • purustatud musta pipart
 

Valmistamisjuhend

Sega kokku eelmarinaadi koostisained. Kuivata liha ja eemalda rasv. Tõsta liha koos marinaadiga külmutuskotti ja tõsta ahjuvormi. Keera lihakotti nii, et marinaad jaotub ühtlaselt. Tõsta vähemalt ööpäevaks külmikusse. Keera lihatükk paar korda ümber.

Tõsta filee umbes tund enne küpsetamist toasooja. Kuivata filee ja viska marinaad ära. Pruunista liha õlis ning hõõru pinnale sool ja pipar. Tõsta liha ahjuvormi ja lükka lihatermomeeter kõige paksemasse kohta. Küpseta 125-kraadises ahju keskmises osas umbes 1,5 tundi, kuni liha sisetemperatuur on 65 kraadi. Sel juhul jääb filee seest punakaks. Mähi liha fooliumisse ja lase 30 minutit tõmmata. Sega kokku järelmarinaadi koostisained. Tõsta filee ja järelmarinaad külmutuskotti. Lase külmikus 1–2 ööpäeva maitsestuda, vahepeal kotti keerates. Lõika õhukesteks viiludeks. Paku jahtunult.