Viineripirukad
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Eelroog, Linnuliha, Sealiha, Sisaldab liha, Sisaldab linnuliha, Sisaldab sealiha, Sisaldab muna, Sisaldab laktoosi, Sisaldab teravilja, Sisaldab piima, Keskmine valmistusaeg, Lihtne valmistada, Sünnipäev, Piknik

Viineripirukad

17 tükki
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 1 pakk
    (400 g) külmutatud rukki-kartulitainast
  • Täidis:
  • 5
    viinerit
  • 1
    sibul
  • 1
    küüslauguküüs
  • 1 sl
    õli
  • 0.5
    punast paprikat
  • 1 tl
    paprikapulbrit
  • 1 tl
    oreganot
  • soola
  • purustatud musta pipart
  • Määrimiseks:
  • 1
    kanamuna
 

Valmistamisjuhend

Sulata tainas. Valmista täidis. Lõika viinerid ja paprika imeväikesteks tükkideks. Koori ja haki sibul ning küüslauguküüs. Kuumuta sibulat ja küüslauku õlis. Lisa viineritükid ja paprika ning maitseained. Sega pisut, et viinerid saaksid värvi. Lase jahtuda. Rulli tainas jahusel laual õhukeseks leheks. Lõika tainast ümmarguse vormiga 9–10 cm läbimõõduga põhjad. Tõsta igale põhjale supilusikatäis täidist. Vajuta servad kas vormiga või sõrmedega korralikult kinni. Tõsta pirukad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri pirukad munaga ja küpseta 225-kraadises ahjus 12–14 minutit, kuni pirukad on kuldpruunid.