Võileivatort tzatziki ja külmsuitsulõhega
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Eelroog, Vahemere, Sisaldab tsitruseid, Sisaldab laktoosi, Sisaldab teravilja, Sisaldab piima, Emadepäev, Isadepäev, Uus aasta, Keskmine valmistusaeg, Lihtne valmistada, Sisaldab kala, Piknik

Võileivatort tzatziki ja külmsuitsulõhega

14-le inimesele
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • Täidis:
  • 5
    želatiinilehte
  • 300 g
    kurki
  • 2
    konserveeritud kurki
  • 200 g
    fetajuustu
  • 300 g
    külmsuitsulõhet
  • 5 dl
    Türgi jogurtit
  • 1 dl
    hakitud maitsetaimi, näiteks tilli, münti, murulauku
  • 2
    küüslauguküünt
  • 0.5 tl
    soola
  • 2 sl
    sidrunimahla
  • Kaunistuseks:
  • 100 g
    külmsuitsulõhe viile
  • viilutatud kurki
  • sidruniviile
  • tilli
  • Veel läheb vaja:
  • 12 viilu
    rukkiröstleiba
 

Valmistamisjuhend

Valmista täidis. Leota želatiinilehti külmas vees 5 minutit. Riivi kurgid ja nõruta sõelal umbes 10 minutit.

Suru fetajuust kahvliga puruks. Lõika külmsuitsulõhe hästi väikesteks tükkideks. Sega jogurt, riivitud kurk, fetajuust, lõhetükid ja maitsetaimed. Maitsesta riivitud küüslaugu ja soolaga.

Pigista vesi želatiinilehtedest välja ja lahusta lehed keevas sidrunimahlas. Nõruta leem täidise hulka, samal ajal korralikult segades.

Lõika röstleiva ääred ära. Vooderda nelinurkne leivavorm (u 2,5 l) toidukilega.

Aseta põhjale kolm leivaviilu. Vajadusel lisa aukude täiteks leiba. Määri peale neljandik täidisest. Lao tort valmis ja pinnale kanna ülejäänud täidis.

Kata tort kilega ja jäta ööks seisma. Tõsta kook ettevaatlikult koos kilega serveerimiskandikule. Eemalda kile. Kaunista kurgi-, lõhe- ja sidruniviilude ning tilliga.