Vürtsikad falafelid
Meeldib
3 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Piknik, Taimetoit, Vegan, Juur- ja köögiviljad, Laktoosivaba, Ei sisald. piimatooteid, Munavaba, Lihtne valmistada, Kiire valmistada, Sisaldab teravilja, Sisaldab pähkleid, Sisaldab tsitruseid, Eelroog

Vürtsikad falafelid

4 portsjonit
Kiire valmistada
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 2 purki
    (285/170 g) eelkeedetud kikerherneid
  • 1
    sibul
  • 2
    küüslauguküünt
  • 1 sl
    õli
  • tükk värsket ingverit
  • 1 tl
    vürtsköömneid
  • 0.2
    jahvatatud nelki
  • 0.2 tl
    kaneeli
  • soola
  • purustatud musta pipart
  • 4 sl
    kooritud mandleid
  • 2 sl
    nisujahu
  • 0.5
    sidruni riivitud koor
  • Frittimiseks:
  • rapsiõli
 

Valmistamisjuhend

Loputa ja nõruta kikerherned. Koori ja haki sibul ning küüslauguküüned. Kuumuta sibul õlis klaasjaks. Sega hulka riivitud ingver ja maitseained.

Purusta mandlid lõiketeraga köögikombainis. Lisa hulka kikerherned, sibulad, jahu ja sidrunikoor. Töötle ühtlaseks veidi krobeliseks massiks. Vormi massist paari teelusikatäie suuruseid palle.

Kuumuta malmpotis õli ja friti palle 3–4 minutit. Jälgi, et õli liigselt ei kuumene, muidu muutuvad falafelid pealt tumedad ja seest toored.