Liigitus
Koostisosad
-
4suurt ahjukartulit (nt Rosamunda)
- Täidis:
-
1väike sibul
-
1 slõli
-
100 gsingiribasid
-
veidi soola ja purustatud musta pipart
-
0.2 tlmõõdukalt teravat purustatud tšillit
-
120 ghapukoort
-
1 slsinepit
-
2 dlriivjuustu
- Katteks:
-
0.5punast paprikat
-
3 slhakitud murulauku
Valmistamisjuhend
Pese kartulid ja torgi neisse kahvliga augud. Mähi kartulid ükshaaval fooliumisse. Küpseta 200-kraadises ahjus, kuni kartulid on pehmed (sõltuvalt kartulite suurusest umbes 1,5 tundi). Poolita kartulid ning tõsta sisu lusikaga kaussi, nii et koore sisse jääks umbes 0,5 cm paksune kiht. Suru kartulite sisu kahvliga puruks. Koori ja haki sibul ning hauta õlis klaasjaks. Lisa singiribad ja maitseained, sega ning kuumuta. Sega täidise koostisosad, jättes pool juustust katmiseks. Tõsta segu kartulitesse. Puista üle riivjuustuga. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit või kuni pind on kaunilt kuldne. Haki paprika ning sega murulauguga kokku. Puista paprikasegu kartulitele.