Liigitus
Koostisosad
-
5 dlvahukoort
-
1 dltarretisesuhkrut Multi või 3 želatiinilehte (kui kasutad želatiinilehti, lisa koorele umbes 1 dl suhkrut)
-
1 tlvanillisuhkrut
- Peale:
-
1 dlvaarikaid või muid marju
-
2 dlpirni- või õunasiidrit
-
0.8 dltarretisesuhkrut
Valmistamisjuhend
Mõõda potti või kastrulisse vahukoor ja tarretisesuhkur Multi. Kuumuta keemiseni ja lase pool minutit keeda. Maitsesta vanillisuhkruga ja jaga magustoidukaussidesse või väikestesse pitsidesse.
Kui soovid magustoidu tarretada želatiiniga, siis tee nii:
Pane želatiinilehed umbes kümneks minutiks külma vette ligunema.
Kuumuta koor keemiseni ja lülita pliit välja.
Pigista želatiinilehed kuivaks ja lahusta magustoidus. Maitsesta vanillisuhkruga ja jaga magustoidukaussidesse või väikestesse pitsidesse.
Lase paar tundi või öö läbi külmikus paisuda.
Raputa jahtunud panna cotta peale marju.
Pane siider kastrulisse või potti ja kuumuta keemiseni.
Lisa tarretisesuhkur ja keeda väikesel kuumusel, kuni vedelik selgineb.
Lase paar minutit jahtuda.