Liigitus
Talupoja krõbekartulid
4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada
” Ise tehes saab mõnusaid, pealt krõbedaid ja seest pehmeid krõbekartuleid. Krõbekartuliteks tasub valida üldkartulisort. Talupoja krõbekartulid on tavalistest jämedamad ja ka mahlasemad.
Koostisosad
-
1 kgkartuleid
-
2 lvett
-
1 slsoola
- Frittimiseks:
-
7 dlrapsiõli
- Maitsestamiseks:
-
soola
Valmistamisjuhend
Kasuta krõbekartulite valmistamiseks kõrget paksu põhjaga ja kaanega potti või pada. Õli temperatuuri mõõtmiseks kasuta termomeetrit. Kuumuta soolaga maitsestatud vesi keemiseni. Lõika kooritud kartulid ühesuurusteks 2 cm paksusteks kangideks. Keeda kartuleid umbes 9 minutit. Kartulid ei tohi lõheneda. Tõsta kartulid vahukulbiga veest välja ja pane köögipaberile 15 minutiks kuivama. Kuivata pott täiesti kuivaks. Kuumuta potis õli 160-kraadiseks. Küpseta kartuleid mitmes jaos 3 minutit.Lase jälle köögipaberi peal 15 minutit kuivada. Kuumuta õli 180-kraadiseks ning küpseta kartulid krõbedaks ja kuldpruuniks. Lase kartulitel hetk köögipaberil kuivemaks nõrguda ja maitsesta need soolaga.