Meeldib
1
0
Sobib mulle
50%
Liigitus
Porgandi-õunasupp ja pistaatsiasalsa
4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada
” Küüslauku ja ürte sisaldav pistaatsiasalsa annab maitsvale porgandi-õunasupile iseloomu. Paku kas eelroana või krõbeda leiva peal.
Koostisosad
-
1sibul
-
1küüslauguküüs
-
1 slõli
-
500 gporgandit
-
2õuna
-
2pudrukartulit
-
8 dlaedviljapuljongit
-
1 purk(150 g) crème fraîche´i
-
soola
-
purustatud valget pipart
- Pistaatsiasalsa:
-
1 dlkooritud pistaatsiapähkleid
-
1väike küüslauguküüs
-
2 slpeenestatud ürte, näiteks münti ja peterselli
-
1 sloliiviõli
-
soola
-
purustatud musta pipart
Valmistamisjuhend
Koori ja haki sibul ning küüslauguküüs. Kuumuta sibulat ja küüslauku potis õli sees. Koori ja tükelda porgandid, õunad ja kartulid ning lisa potti. Lisa potti aedviljapuljong. Keeda väiksel tulel, kuni porgandid ja kartulid on küpsed. Püreesta saumikseriga. Sega supi hulka crème fraîche ja maitseained. Aja supp kuumaks. Purusta pistaatsiapähklid ja riivi küüslauguküüs ning sega kokku salsa. Paku salsat supi juurde.