Liigitus
Gluteenivabad beseekoogikesed
8 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste
” Kerged ja suus sulavad beseekoogikesed kaunistavad peolauda. Kaunista gluteenivabad koogikesed puuviljadega ja paku neid kohvi või tee kõrvale.
Koostisosad
-
4munavalget
-
2.5 dlsuhkrut
-
160 g(2 pakki) mandlijahu
-
80 g(1 pakk) purustatud metspähkleid
-
0.8 dlmaisitärklist
- Täidis:
-
2sidruni mahl
-
2munakollast
-
1 dlvett
-
1 dlsuhkrut
-
2 tlkartulitärklist
-
10 gvõid
-
2 dlvahukoort
- Kaunistuseks:
-
puuvilju
Valmistamisjuhend
Vahusta munavalge tugevaks vahuks, lisa vähehaaval ja pidevalt segades suhkur. Vahusta kõvaks ja läikivaks vahuks. Sega omavahel kuivained ja sega ettevaatlikult tõstes munavahu hulka. Kata 2 ahjuplaati küpsetuspaberiga. Vormi mõlemale ahjuplaadile 8 väikest koogipõhja. Jäta koogipõhjade vahele pisut ruumi. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit.
Lase korralikult maha jahtuda ja eralda siis küpsetuspaberi küljest. Pane munakollased, sidrunimahl, vesi, kartulijahu ja suhkur kastrulisse. Kuumuta segades keemiseni. Tõsta pliidilt, lisa või ja lase kissellil jahtuda.
Klopi vahukoor vahtu, lisa hulka sidrunikissell. Määri täidis 8 koogipõhjale, tõsta teine põhi katteks peale ning pane kas tainapritsi või noaga peale ülejäänud täidis. Kaunista puuviljadega.