Liigitus
Apelsinikissell lumepallidega
6 portsjonit
Kiire valmistada
Keskmine raskusaste
” Lumepallid ehk vees keedetud vahustatud munavalged annavad apelsinikissellile viimase lihvi. Vaata lumepallidega apelsinikisselli retsepti. Lisa maiuseportsjonitele röstitud mandlilaaste.
Koostisosad
-
1 lapelsinimahla
-
0.8 dlsuhkrut
-
3 slkartulitärklist
-
2apelsini
- Lumepallid:
-
2munavalget
-
4 slsuhkrut
-
1 lvett
- Kaunistuseks:
-
4 slmandlilaaste
Valmistamisjuhend
Vala potti apelsinimahl, suhkur ja kartulitärklis. Kuumuta pidevalt segades keemiseni. Tõsta jahtuma. Koori apelsinid kileta sektoriteks, lisa kissellile ja sega. Tõsta kissell serveerimisnõudesse. Vahusta munavalged ja suhkur kõvaks vahuks.
Kuumuta vesi madalas kastrulis keemiseni. Tõsta munavalgevahust kahe lusikaga munakujulised portsud tasaselt mullitavasse vette. Keeda palle kummaltki poolt kaks minutit. Tõsta pallid majapidamispaberile. Aseta lumepallid jahtunud kisselliportsudele. Rösti kuival pannil kaunistuseks mandlilaaste.