Liigitus
Kergelt vürtsikas kõrvitsapirukas
8 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste
” Tšilli annab mahedale kõrvitsapirukale pisut särtsu.
Koostisosad
-
4lehte (u 400 g) külmutatud võitainast
- Täidis:
-
0.5 kgtalikõrvitsat
-
1 dlkoort
-
0.8 tltšillipulbrit
-
4kanamuna
-
0.2 tlmuskaatpähklit
-
1.5 tlsoola
-
0.2 tlmusta pipart
Valmistamisjuhend
Sulata tainalehed pakendil oleva õpetuse järgi. Rulli tainalehed jahuga kaetud laual üheks tükiks. Pane tainapõhi küpsetuspaberiga vooderdatud pirukavormi (läbimõõt u 20 x 34 cm) nii, et tainast jätkub ka servadele. Eelküpseta tainapõhja 225 kraadi juures umbes 10 minutit.
Koori ja tükelda kõrvits. Keeda väheses vees täiesti küpseks. Vala keeduvesi ära. Lisa kõrvitsale koor ja tšillipulber. Püreesta saumikseriga.
Lase segul pisut jahtuda ning lisa hulka kanamunad. Maitsesta muskaatpähkli, soola ja pipraga. Maitse. Kalla täidis pirukavormi ja küpseta 200-kraadise ahju alumisel tasandil 25–30 minutit. Jahuta ja paku näiteks koos värske salatiga.