Liigitus
Vietnamipärased Báhnmì -saiad
6 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste
” Tänavatoidu trend jõuab ka kodukööki. Vietnamipärastes Báhn mì -saiades on rebitud põrsaliha, marineeritud porgandit ja tšillimajoneesi. Lisa saia täidiseks ka kurki ja soovi korral kaunista peterselliga.
Koostisosad
-
1 pakk(2 tk) baguette saiu
- Rebitud põrsaliha:
-
800 gpõrsa kaelakarbonaadi
-
1.5 slkristall-roosuhkrut
-
2jämedat meresoola
-
1 tlpaprikapulbrit
-
1 tljahvatatud koriandrit
-
0.2jahvatatud Cayenne'i pipart
- Marineeritud porgand:
-
2porgandit
-
1 dlvett
-
0.5 dlsuhkrut
-
0.5 dl5% lauaäädikat
-
soola
- Tšillimajonees:
-
1 dlmajoneesi
-
0.5laimi mahl
-
1 sltšillikastet (Felix)
-
soola
- Lisaks:
-
0.5kurki
-
(veidi peterselli)
Valmistamisjuhend
Sega omavahel tšillimajoneesi koostisosad. Lõika kurk ribadeks. Poolita saiad ja määri neile tšillimajoneesi. Täida saiad liharibade, marineeritud porgandi ja kurgiga. Soovi korral kaunista peterselliga.
Valmista marineeritud porgand. Koori ja tükelda või riivi porgandid imeõhukesteks ribadeks. Lase kastrulis keema vesi, suhkur, äädikas ja sool, lisa hulka porgandiribad. Keeda minut aega. Vala segu näiteks klaaspurki ja tõsta jahtuma. Kata kaanega ja lase serveerimiseni maitsestuda.
Sega omavahel liha maitseained ja hõõru liha pinnale. Lase lihal toatemperatuuril kaks tundi maitsestuda. Pühi maitseained liha pinnalt ära ja tõsta liha ahjuvormi. Tõsta ahjuvormi 1/2 dl vett. Küpseta 150-kraadises ahjus 5 tundi.
Küpseta saiad pakendil oleva juhise järgi ja lase jahtuda. Võta liha ahjust välja, kata fooliumiga ja lase pisut jahtuda. Rebi liha kahe kahvliga väiksemateks tükkideks ja sega liharibad keeduleeme hulka.