Liigitus
Graanatõuna-pirnisalat
4 portsjonit
Kiire valmistada
Lihtne valmistada
” Puuviljase ja toitva salati teeb veelgi mahlasemaks ingverivinegrett. Paku salatit liha- ja kanatoitude juurde. Lõunasöögiks sobiva salati saad, kui lisad juurde nt kana, tuunikala või sinki.
Koostisosad
-
1värske granaatõun
-
2pirni
-
2avokaadot
-
0.5kurki
-
1 kottbeebispinatit
-
1 dlKreeka pähkleid
- Ingverivinegrett:
-
0.5 dlõli
-
2 slgranaatõunamahla
-
1 slõunaveiniäädikat
-
0.5 tlriivitud ingverit
-
1väike küüslauguküüs
-
0.2 tlsoola
-
0.2 tlpurustatud musta pipart
Valmistamisjuhend
Poolita granaatõun ja koputa puulusikaga koorele, et seemned välja tuleksid. Ole ettevaatlik, granaatõunamahl jätab plekke. Jäta mahl salatikastme jaoks alles. Pese pirn ja lõika õhukesteks viiludeks. Poolita avokaado, eemalda seeme, tõsta viljaliha lusikaga välja ja viiluta. Pese ja poolita kurk, kraabi seemned välja ja lõika õhukesteks viiludeks. Pese beebispinat ja laota salatinõusse. Pane spinatilehtede peale eraldi kuhilatena granaatõuna seemned, pirnid, avokaado ja kurk. Peenesta ja puista peale pähkleid.
Valmista vinegrett. Sega õli sisse granaatõunamahl, äädikas, riivitud ingver ja peenestatud küüslauk. Maitsesta soola ja pipraga. Vala kaste salatile ja või paku eraldi.