Liigitus
Pliinid ja krevetisalsa
5 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada
” Pliinid on talvise aja lemmik! Vaata lihtsat pliinide õpetust siit. Pliinidega koos maitseb hästi krevetisalsa, kus on muu hulgas punast sibulat, kappareid ja tilli. Paku pliine soojalt.
Koostisosad
- Tainas:
-
5 dlpiima
-
25 gpärmi
-
2 dlnisujahu
-
1 dltatrajahu
-
2kanamuna
-
1 tlsoola
- Praadimiseks:
-
võid
- Krevetisalsa:
-
180 gkrevette
-
1väike punane sibul
-
2 slkappareid
-
3 slpeenestatud tilli
-
riivitud sidrunikoor
-
1küüslauguküüs
-
2 sloliiviõli
-
soola
-
purustatud musta pipart
Valmistamisjuhend
Sulata krevetid pakendil oleva õpetuse järgi. Soojenda piim ja lahusta selles pärm. Sega hulka jahu ja lase tainal tund aega kerkida. Eralda munakollased munavalgetest. Lisa tainale munakollased ja sool. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult taina hulka. Küpseta pliine võis mõlemalt poolt kas pannkoogi- või pliinipannil. Tõsta soojendatud serveerimistaldrikule, kata fooliumiga ning hoia serveerimiseni 100-kraadises ahjus.
Nõruta krevettidest vedelik ja tõsta krevetid kaussi. Koori ja haki sibul ning tükelda kapparid. Lisa sibul, kapparid, till, sidrunikoor ja riivitud küüslauk krevettide hulka. Sega hulka õli ja maitseained. Paku krevetisalsat soojade pliinide juurde.