Liigitus
Koostisosad
-
75 gkooritud mandleid
-
1 slmaisitärklist
-
1 slsidrunimahla
-
4munavalget
-
1.8 dlsuhkrut
- Täidis:
-
4munakollast
-
0.8 dlsuhkrut
-
1sidruni riivitud koor
-
1 dlsidrunimahla
-
1 slmaisitärklist
-
1 dlvett
-
10 gvõid
- Peale:
-
2 dlvahukoort
-
1 slsuhkrut
-
2 tlvanillisuhkrut
Valmistamisjuhend
Mõõda kastrulisse kõik täidise koostisained peale või. Kuumuta kogu aeg segades keskmisel kuumusel, kuni segu tõuseb keema. Hauta segades paar minutit. Tõsta kastrul pliidilt, sega täidise hulka või ja lase jahtuda. Määri täidis põhjale ja keera besee rulli. Löö koor suhkruga vahtu ja määri koogile.
Kuumuta ahi 150 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Küpseta mandleid ahjus 7–10 minutit. Purusta mandlid.
Sega maisitärklis sidrunimahlaga. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Lisa vähehaaval suhkur, vahustamist jätkates. Lisa purustatud mandlid ja maisitärklisesegu ning sega õrnalt vahu hulka. Laota besee ettevaatlikult küpsetuspaberile, umbes 30 x 25 cm suuruseks plaadiks. Küpseta 25 minutit. Kummuta beseepõhi soojana teise küpsetuspaberi peale, eemalda põhjapaber ja jäta põhi jahtuma.