Ahjus küpsetatud peet ja mädarõikavaht
Meeldib
1 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Salat, Juur- ja köögiviljad, Gluteenivaba, Munavaba, Lihtne valmistada, Varu aega, Sisaldab piima, Sisaldab laktoosi, Eelroog

Ahjus küpsetatud peet ja mädarõikavaht

4 portsjonit
Varu aega
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 4
    punapeeti
  • 500 g
    jämedat meresoola
  • Mädarõikavaht:
  • 1 dl
    vahukoort
  • 150 g
    crème fraîche´i
  • 2.5 sl
    mädarõigast
  • veidi soola
 

Valmistamisjuhend

Pese punapeet juurviljaharjaga korralikult puhtaks, ära koort lõhu. Jäta ka juur alles. Vala meresool ahjuvormi ja vajuta punapeedid veidike soolapadja sisse. Küpseta 200 kraadi juures umbes kaks tundi või seni, kuni peedid on kahvliga katsudes täiesti pehmed.

Vahusta koor. Sega kausis crème fraîche ja mädarõigas. Lisa vahustatud vahukoor. Maitsesta soolaga.

Lõika peetidele sügav rist sisse ja tõmba koort veidi lahti. Tõsta lusikaga peale mädarõikavahtu.