Meeldib
1
0
Sobib mulle
50%
Liigitus
Koostisosad
-
4punapeeti
-
500 gjämedat meresoola
- Mädarõikavaht:
-
1 dlvahukoort
-
150 gcrème fraîche´i
-
2.5 slmädarõigast
-
veidi soola
Valmistamisjuhend
Pese punapeet juurviljaharjaga korralikult puhtaks, ära koort lõhu. Jäta ka juur alles. Vala meresool ahjuvormi ja vajuta punapeedid veidike soolapadja sisse. Küpseta 200 kraadi juures umbes kaks tundi või seni, kuni peedid on kahvliga katsudes täiesti pehmed.
Vahusta koor. Sega kausis crème fraîche ja mädarõigas. Lisa vahustatud vahukoor. Maitsesta soolaga.
Lõika peetidele sügav rist sisse ja tõmba koort veidi lahti. Tõsta lusikaga peale mädarõikavahtu.