Liigitus
Baklažaanivorm mozzarella\'ga
6 portsjonit
Kiire valmistada
Lihtne valmistada
” Maitsev baklažaani-mozzarella-vorm maitseb hästi värske salatiga. Paku juurde röstsaia.
Koostisosad
-
3küüslauguküünt
-
2 tlõli
-
3 sltomatipastat (püreed)
-
2 purki(à 400 g) purustatud tomateid
-
2 tlsuhkrut või mett
-
1.5 tlsoola
-
1 tlmusta pipart
-
100 griivitud parmesani
-
2suurt baklažaani
-
1 slõli
-
400 gmozzarella't
-
1pott basiilikut
- Peale:
-
saiakuubikuid
Valmistamisjuhend
Valmista tomatikaste. Peenesta küüslauguküüned ja kuumuta neid potis õli sees. Lisa tomatipüree ja kuumuta. Vala potti ka purustatud tomatid ning maitsesta suhkru või mee, soola ja pipraga. Hauta kastet 15 minutit. Lisa riivitud parmesan.
Viiluta baklažaanid. Puista viiludele pisut soola. Pühi viiludele mõne aja pärast kogunev vedelik ära. Kuumuta praepannil õli ja küpseta viilusid mõlemalt poolt paar minutit.
Lao ahjuvormi põhja üks kiht baklažaaniviile, vala peale pool kastmest, seejärel lao peale mozzarella viile ja basiilikulehti. Korda kihtide ladumist veel kord. Küpseta vormi ahjus 200 kraadi juures umbes 30 minutit. Küpsetamise lõpupoole lisa vormiroa pinnale õliga segatud saiakuubikuid.