Bataadiviilud ja jogurtidipikaste fetajuustuga
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Juur- ja köögiviljad, Suhkruvaba, Munavaba, Keskmine raskusaste, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab piima, Sisaldab laktoosi, Eelroog

Bataadiviilud ja jogurtidipikaste fetajuustuga

4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 1 kg
    bataati
  • 1.5 tl
    soola
  • 1 tl
    suhkrut
  • 2 sl
    rapsiõli
  • 0.8
    värsket punast tšillikauna tükeldatuna
  • Dipikaste:
  • 2 dl
    Türgi või Kreeka jogurtit (10%-list)
  • 100 g
    fetajuustu (salatijuustu)
  • 2 sl
    tükeldatud värsket tüümiani või 1 tl kuivatatud
  • purustatud musta pipart
 

Valmistamisjuhend

Koori bataat ja lõika see üsna kitsasteks sektoriteks. Tõsta bataadiviilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või madala äärega ahjuvormi. Maitsesta bataati soola, suhkru, tšilli ja õliga. Küpseta bataate 225 kraadi juures ahju ülemisel tasandil 25-30 minutit, kuni need saavad kauni värvuse ja on pehmed. Valmista aedvilja küpsemise ajal dipp. Sega omavahel jogurt ja kahvliga purustatud juust. Maitsesta tüümiani ja musta pipraga. Serveeri bataate dipi ja suure hulga rohelise salatiga.