Liigitus
Koostisosad
-
4.5 dlnisujahu
-
0.5 tlsoola
-
suhkrut
-
125 gvõid
-
5 slkülma vett
- Täidis:
-
3 slDijoni sinepit
-
3 dlriivjuustu
-
6tomatit
-
1 tlkuivatatud basiilikut
-
0.5 tlmusta pipart
-
soola
-
2purustatud küüslauguküünt
-
3 sloliiviõli
-
3 slhakitud basiilikut
-
kaunistuseks salatilehti
Valmistamisjuhend
Sega kausis jahu, sool ja suhkur. Sega käega hulka võitükid. Lisa vesi ja sega kiiresti ühtlaseks tainaks. Keera tainas toidukilesse ja lase umbes 1 tund külmikus seista.
Lõika tomatid õhukesteks viiludeks. Sega purustatud küüslauguküüned õliga. Rulli tainas õhukeseks ja pane määritud pirukavormi (läbimõõt 25–27 cm) põhja. Jäta tainapõhjale madalamad servad.
Määri põhjale sinep ja raputa peale riivjuust. Lao peale tomativiilud. Maitsesta tomatid soola, basiiliku ja pipraga. Piserda pinnale küüslauguõli. Küpseta pirukat 225-kraadises ahjus umbes 20 minutit. Serveeri leigelt. Enne serveerimist raputa peale hakitud basiilikut ja soovi korral kaunista salatilehtedega.