Liigitus
Jõhvika-tooršokolaad
4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada
” Tooršokolaadi on lihtne ka ise teha. Kuivatatud jõhvikad annavad tooršokolaadile maitset ja värvi. Tooršokolaad säilib kõige paremini külmikus ning seda võib ka külmutada.
Koostisosad
-
1.5 dlkookosõli
-
5 slmett
-
1 dltoorkakaopulbrit
-
0.5 dlkakaooa tükke
-
näpuotsaga gurmeesoola
-
0.5 dlkuivatatud jõhvikaid
Valmistamisjuhend
Mõõda kookosõli kaussi ja aseta vesivannile (keevaveekastruli peale). Lase kookosõlil vedelaks sulada. Sega hulka mesi. Sõelu hulka kakaopulber. Lisa kakaooa tükid ja näpuotsaga gurmeesoola. Sega ühtlaseks massiks.
Tee küpsetuspaberist kokteilitikkude või nööpnõelte abil šokolaadivorm. Voldi küpsetuspaberi nurgad üles ja kinnita tikkude või nõeltega. Aseta pabervorm tugevasse ahju- või pirukavormi ja vala šokolaadimass vormi.
Raputa pinnale peeneks hakitud jõhvikad. Lase külmikus umbes 30 minutit hanguda. Lõika tükkideks.