Kartuli-juustupirukad
Meeldib
1 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Piknik, Juur- ja köögiviljad, Suhkruvaba, Keskmine raskusaste, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna, Eelroog

Kartuli-juustupirukad

12 tükki
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

 

Lihtne kartulitoit juustusõbrale! Valmista kas üks suur või mitu väikest kartuli-juustupirukat. Nipp: selles toidus saab ära kasutada ka juustujäägid ja ülejäänud kartulid.

Lisa

Koostisosad

  • Tainas:
  • 100 g
    taluvõid
  • 3 dl
    nisujahu
  • 1 tl
    küpsetuspulbrit
  • soola
  • 100 g
    maitsestamata toorjuustu
  • Täidis:
  • 2
    suurt magusat sibulat
  • 2 sl
    oliiviõli
  • 3
    keedukartulit
  • 1
    küüslauguküüs
  • 1 tl
    tüümiani
  • soola
  • purustatud musta pipart
  • 100 g
    (tugevamaitselist) juustu
  • 2 dl
    koort
  • 2
    kanamuna
  • 2 tl
    sinepit
 

Valmistamisjuhend

Näpi margariin ja kuivained kausis kokku. Lisa hulka toorjuust ja sega tainaks. Keera tainas kilesse ja tõsta külmikusse. Koori ja peenesta sibulad. Kuumuta neid pannil õlis. Koori ja tükelda kartulid. Lisa pannile kartulid, kooritud ja riivitud küüslauk ning maitseained. Sega veidi. Lase jahtuda.

Jaga tainas muffinivormidesse või määritud pirukavormi. Suru tainas vormi põhja ja äärtesse. Vajuta tainapõhja sisse auke. Jaga kartulisegu vormidesse. Riivi juust ja jaga vormidesse. Sega kausis kokku koor, munad ja sinep. Vala segu vormidesse. Küpseta 200-kraadises ahjus 20–30 minutit, olenevalt vormi suurusest.

Enne vormist eemaldamist lase pisut jahtuda.