Laimiga maitsestatud marjamoos
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Vegan, Marjad, Laktoosivaba, Gluteenivaba, Ei sisald. piimatooteid, Munavaba, Suvi, Hoidised, Lihtne valmistada, Varu aega, Sisaldab tsitruseid

Laimiga maitsestatud marjamoos

4 portsjonit
Varu aega
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 4 l
    marju (näiteks vaarikaid, mustikaid, sõstraid, maasikaid)
  • 0.5 dl
    vett
  • 0.5 dl
    laimimahla
  • 1 kg
    moosisuhkrut
  • 2.5
    laimi peenelt riivitud koor
 

Valmistamisjuhend

Puhasta marjad ja kui vaja, eemalda lehed-varred. Kui tarvis, loputa külma veega üle. Lõika suuremad marjad väiksemateks tükkideks. Mõõda potti vesi, laimimahl ja marjad. Kuumuta keskmisel kuumusel kaane all, kuni marjadest hakkab tõusma auru. Lisa moosisuhkur ja sega. Lase keema tõusta ning lase keskmisel kuumusel vaikselt mullitades keeda 10–15 minutit, olenevalt marjade küpsusest ja kesta paksusest. Kui pinnale tekib vaht, koori see lusikaga ära. Sega vahepeal. Tõsta pott pliidilt ja lase moosil jahtuda, vahepeal segades. Kui vaja, eemalda pinnale tekkinud vaht. Lõpuks maitsesta moos riivitud laimikoorega. Tõsta moos hästi puhastesse klaaspurkidesse ja sulge tihedalt. Lase purkidel jahtuda ja tõsta need külmikusse. Moos saab oma lõplikult tardunud konsistentsi umbes ööpäevaga.