Lambafilee petersellipestoga
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Pearoog, Lambaliha, Sisaldab tsitruseid, Sisaldab liha, Sisaldab lambaliha, Sisaldab laktoosi, Sisaldab piima, Varu aega, Keskmine raskusaste, Munavaba, Gluteenivaba

Lambafilee petersellipestoga

4 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 800 g
    külmutatud lamba välisfileed
  • soola
  • purustatud musta pipart
  • Praadimiseks:
  • õli
  • Petersellipesto:
  • 4 sl
    piiniaseemneid
  • 2
    purustatud küüslauguküünt
  • 2 sl
    riivitud parmesani
  • 1
    pott basiilikut
  • purustatud musta pipart
  • 1 sl
    sidrunimahla
  • 2.5 sl
    oliiviõli
 

Valmistamisjuhend

Sulata liha külmikus ja tõsta see umbes tund enne küpsetamist toasooja. Pane piiniaseemned ja küüslauguküüned köögikombaini ja surista tükiliseks seguks. Lisa hulka parmesan, petersell ja pipar ning surista ühtlaseks. Maitsesta sidrunimahlaga ja lisa õli, kuni tekib pasta.

Kuivata fileed köögipaberiga. Eemalda lihalt kelme. Pruunista fileed õlis ning maitsesta soola ja pipraga. Tõsta liha ahjuvormi. Määri fileede pinnale petersellipestot. Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 5 minutit või kui kasutad lihatermomeetrit, siis kuni liha sisetemperatuur on 56–68 kraadi. Võta vorm ahjust ja kata fooliumiga nii, et pestokaste ei jää fooliumi külge. Lase enne serveerimist pisut tõmmata.