Liigitus
Lihalõigud ja Béarni või
4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada
” Ise tehtud maitsevõi annab sisefileele viimase lihvi. Béarni või saab oma maitse mh küüslaugust, estragonist ja sidrunist. Tõsta lihalõigud toatemperatuurile, lõika ja prae.
Koostisosad
-
500 gveise sisefileed
-
soola
-
musta pipart
-
tilk rapsiõli ja tükk võid
- Maitsevõi:
-
100 gpehmet võid
-
1hakitud sibul
-
2peenestatud küüslauguküünt
-
3 slvalgeveiniäädikat
-
2 tlestragoni
-
3 slhakitud peterselli
-
9.5 tlriivitud sidrunikoort
Valmistamisjuhend
Valmista maitsevõi. Peenesta sibul ja küüslauguküüned. Keeda neid veiniäädikas, kuni vedelik on pannilt aurustunud, lase jahtuda. Sega kõik koostisosad pehme või hulka. Vormi või toidukile abil kangiks, mähi sisse ja pane külmikusse.
Lõika toatemperatuuril liha lõikudeks. Kuumuta rasvainesegu pannil, kuni või pruunistub. Prae lihalõike, kuni nende pinnale hakkab tekkima punaseid täppe. Pööra ümber ja prae veel pari minutit. Tõsta pann pliidilt ära, pane lihalõikude peale viil maitsevõid. Kata lihalõigud fooliumiga ja lase neil paar minutit tõmmata.