Maasika-koorekook
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Sisaldab muna, Sisaldab laktoosi, Sisaldab teravilja, Sisaldab piima, Emadepäev, Isadepäev, Lastepidu, Varu aega, Keskmine raskusaste, Sünnipäev, Suvi, Marjad, Magustoit

Maasika-koorekook

12 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 5
    kanamuna
  • 3 dl
    suhkrut
  • 1.5 dl
    nisujahu
  • 1.5
    kartulitärklist
  • 2 tl
    küpsetuspulbrit
  • Niisutamiseks:
  • 1.5 dl
    piima
  • Täidis ja kate:
  • 4 dl
    vahukoort
  • 1 purk
    (200 g) toorjuustu
  • 4 sl
    suhkrut
  • 250 g
    maasikaid
  • 2 dl
    marjamoosi
  • Peale:
  • 250 g
    maasikaid
 

Valmistamisjuhend

Vahusta munad ja suhkur. Sega omavahel kuivained ja sõelu kergelt segades munavahu hulka. Määri lahtikäiv koogivorm (läbimõõt 24 cm) ja puista üle riivsaiaga. Kalla tainas vormi ja küpseta 175-kraadise ahju alumises osas umbes 40 minutit.

Lase mõni hetk seista, siis kummuta kook restile ja lase korralikult maha jahtuda. Lõika koogipõhi kolmeks kihiks.

Vahusta koor. Sega toorjuust suhkruga pehmemaks. Lisa toorjuustusegu vahukoore hulka.

Puhasta maasikad. Vajuta need kahvliga marjamoosi sisse ja sega läbi.

Tõsta alumine koogikiht küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi. Niisuta koogikiht piimaga.

Määri pool maasikatäidisest alumisele koogikihile ja määri peale kolmandik kooresegust.

Tõsta peale keskmine koogikiht ning samasugune marja- ja koorekiht.

Tõsta peale kõige ülemine koogikiht, niisuta piimaga ja määri peale alles jäänud kooresegu. Kaunista maasikatega. Eemalda koogivorm.