Mustsõstra Tosca-ruudud
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Marjad, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Keskmine valmistusaeg, Lastepidu, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab pähkleid, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna

Mustsõstra Tosca-ruudud

20-le inimesele
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

 

Küpseta mustsõstardest suus sulavaid ruudud kas magustoiduks või näiteks lõunaooteks. Paku Tosca-ruutude juurde vanillikastet.

Lisa

Koostisosad

  • 2
    kanamuna
  • 1.5 dl
    suhkrut
  • 50 g
    sulavõid
  • 2 dl
    nisujahu
  • 2 tl
    küpsetuspulbrit
  • 1 dl
    piima
  • 1.5 dl
    mustsõstraid
  • Glasuur:
  • 100 g
    võid
  • 1 dl
    suhkrut
  • 100 g
    mandlilaaste
  • 0.5 dl
    kaerahelbeid
  • 2 sl
    piima või koort
  • 2 sl
    nisujahu
  • 1 tl
    vanillisuhkrut
 

Valmistamisjuhend

Vooderda nelinurkne ahjuvorm (u 20 x 25 cm) küpsetuspaberiga. Vahusta munad ja suhkur, lisa hulka pisut jahtunud sulavõi. Sega taina hulka kuivained ja piim. Kalla tainas vormi ja suru mustsõstrad taina sisse. Küpseta põhi 200-kraadises ahjus poolküpseks, u 10–12 minutit.

Mõõda glasuuri koostisained väiksesse kastrulisse. Lase segu keema ja vala tainapõhjale. Küpseta ahjus veel umbes 10 minutit, kuni tainas on küps. Lõika ruutudeks ja paku vanillikastmega.