Meeldib
0
0
Sobib mulle
50%
Liigitus
Koostisosad
-
2 dljämedat rukkijahu
-
1 dlkaerakliisid
-
1 dlpäevalilleseemneid
-
3 slsiirupit
-
2.5 tlsoola
-
5 dlkeevat vett
-
25 gpärmi
-
2 dlvett
-
9 dlnisujahu
-
2 dlpähklisegu
-
0.5 dloliiviõli
Valmistamisjuhend
Mõõda kaussi jäme rukkijahu, kliid, seemned, siirup ja sool. Sega hulka vesi. Lase tund aega paisuda. Prae pähklisegu pannil ja tükelda. Lahusta pärm käesoojas vees ning lisa hulka osa jahust. Lisa jäme rukkijahu, pähklid, õli ja ülejäänud jahu ning sõtku tainaks. Lase tainal rätikuga kaetult tund aega kerkida. Kummuta tainas jahuga kaetud lauale. Tupsuta tainas kätega umbes 25 x 40 cm suuruseks plaadiks. Lõika plaat pikuti kolmeks ja iga osa omakorda kuueks kolmnurkseks tükiks. Tõsta tükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja jäta kerkima. Küpseta kukleid 225-kraadise ahju keskmises osas umbes 15 minutit.