Paneeritud kalkunifilee ja apelsinikaste
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Pearoog, Linnuliha, Sisaldab tsitruseid, Sisaldab liha, Sisaldab linnuliha, Sisaldab laktoosi, Sisaldab pähkleid, Sisaldab teravilja, Sisaldab piima, Varu aega, Keskmine raskusaste, Munavaba

Paneeritud kalkunifilee ja apelsinikaste

6 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 1
    (u 1,2 kg) kalkuni fileerull
  • 2 sl
    sinepit
  • Pistaatsiapaneering:
  • 2 viilu
    pisut kuivanud saia
  • 4 sl
    kooritud pistaatsiapähkleid
  • 1
    küüslauguküüs
  • 3 sl
    hakitud peterselli
  • 2 sl
    õli
  • Apelsinikaste:
  • 2 dl
    kanapuljongit
  • 2 dl
    apelsinimahla
  • 0.5 dl
    koort
  • 1 sl
    sinepit
  • 2 sl
    maisitärklist
  • soola
  • purustatud musta pipart
 

Valmistamisjuhend

Tõsta kalkunifilee umbes tund aega enne küpsetamist toasooja. Tõsta kalkun ahjuvormi. Suru lihatermomeeter filee keskele. Küpseta esmalt 200-kraadises ahjus 15 minutit ja seejärel vähenda temperatuur 125 kraadini. Küpseta, kuni filee sisetemperatuur on umbes 75 kraadi. Tõsta filee ahjust ja mähi fooliumisse. Lase hetk tõmmata. Eemalda küpsetusvõrk. Mõõda kastme koostisained kastrulisse ja keeda paar minutit, kogu aeg segades.

Valmista paneering. Eemalda saiaviiludelt koor ja lõika viilud väikesteks tükkideks. Surista kõik paneeringu koostisained köögikombainis ühtlaseks massiks ja lisa nii palju õli, et saad purutaolise segu. Määri filee pinnale sinepit ning vajuta käega peale paneering. Kuumuta kiirelt grillfunktsiooniga ahjus.