Liigitus
Pirnipirukas
10 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste
” Puuviljane pirukas sisaldab värsket pirni ja aprikoosimarmelaadi, maitseks on mh kardemon. Söö vanillijäätisega või lihtsalt tee kõrvale.
Koostisosad
- Muretainas:
-
100 gmargariini
-
4 dlnisujahu
-
1.5 dlsuhkrut
-
1 tlküpsetuspulbrit
-
0.5 tlsoodat
-
0.5 tljahvatatud kardemoni
- Põhi:
-
0.8muretainast
-
1kanamuna
-
1 purk(150 g) vanillijogurtit
- Täidis:
-
2pirni
-
1 dlaprikoosimarmelaadi
-
0.2muretainast
Valmistamisjuhend
Sega sõrmede vahel kokku pehme rasvaine ja omavahel segatud kuivained. Tõsta 3/4 tainast kaussi ja sega selle hulka muna ja jogurt. Sega ühtlaseks tainaks. Vajuta tainas määritud pirukavormi (läbimõõt 24 cm) põhjale. Pese pirnid ja lõika viiludeks. Eemalda seemnekojad. Soojenda marmelaad (nt mikrolaineahjus või vesivannil). Lao pirniviilud tainapõhjale. Tõsta marmelaad pirnide peale. Murenda puruna peale ülejäänud 1/4 tainast. Küpseta pirukat 200-kraadise ahju keskmises osas umbes 25 minutit.