Pliinid ja mereteemalised määrded
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Eelroog, Vene, Koorikloomad, Sisaldab mereande, Sisaldab muna, Sisaldab laktoosi, Sisaldab teravilja, Sisaldab piima, Isadepäev, Uus aasta, Keskmine valmistusaeg, Lihtne valmistada, Sisaldab kala

Pliinid ja mereteemalised määrded

20 tükki
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 3 dl
    piima
  • 15 g
    värsket pärmi
  • 2 dl
    tatrajahu
  • 1 dl
    nisujahu
  • 0.5 tl
    soola
  • 1 dl
    heledat õlut
  • 1
    kanamuna
  • 0.5 dl
    sulatatud võid
  • praadimiseks võid
  • Krevetimääre:
  • 180 g
    külmutatud suuri krevette
  • 120 g
    hapukoort
  • 2 sl
    tükeldatud murulauku
  • 1 sl
    sidrunimahla
  • purustatud musta pipart
  • purustatud roseepipart
  • Suitsulõhemääre:
  • 200 g
    kuumsuitsulõhet
  • 200 g
    crème fraîche'i
  • 1 purk
    (99 g / 65 g) väikeseid kappareid
  • 2.5 sl
    hakitud tilli
  • purustatud musta pipart
 

Valmistamisjuhend

Kuumuta piim käesoojaks ja vala kaussi. Lisa tükeldatud pärm.Lisa vähehaaval hulka jahu, pidevalt segades. Lisa sool ja õlu. Eralda munakollased munavalgetest. Vahusta munakollane taigna hulka, munavalge jäta alles. Lase taignal toatemperatuuril tund aega kerkida. Sulata potis või ja lisa see peale vähest jahtumist kerkinud taignale. Vahusta elektrimikseriga munavalge tugevaks vahuks ja lisa ettevaatlikult taignale. Sulata kuumal pannil veidi võid ja tõsta pannile rohkelt taignat. Prae pliine mõlemalt poolt keskmisel temperatuuril. Tõsta pliinid taldrikule ja serveeri kreveti- või suitsulõhemäärdega.

Krevetimääre: sulata krevetid. Sega omavahel kõik koostisosad.

Suitsulõhemääre: peenesta lõhe. Sega omavahel kõik koostisosad.