Liigitus
Prantsuse sidrunikook
6-le inimesele
Varu aega
Keeruline valmistada
” Prantsuse sidrunikook maitseb ka külalistele. Kook on kõige parem küpsetamisele järgneval päeval, nii et selle võib juba varem valmis teha. Paku sidrunikoogi juurde head kohvi või teed.
Koostisosad
-
3.5 dlnisujahu
-
0.5 dlsuhkrut
-
1 tlküpsetuspulbrit
-
1sidruni riivitud koor
-
100 gkülma võid
-
1munakollane
-
1.5 slvahukoort
- Täidis:
-
2sidruni koor
-
3sidruni mahl
-
4kanamuna
-
4 dltuhksuhkrut
-
1.5 dlmaisi- või odratärklist
-
1.5 dlvahukoort
- Peale:
-
kaneeli
- Kaunistuseks:
-
1värske sidrun
-
1 dlvett
-
0.5 dlsuhkrut
Valmistamisjuhend
Valmista tainas. Sega omavahel nisujahu, suhkur, küpsetuspulber ja riivitud sidrunikoor. Tükelda hulka või ja sega tainas sõrmede vahel ühtlaseks või kasuta segamiseks köögikombaini. Lisa purusele tainale munakollane ja pisut koort. Sega tainas kiiresti ühtlaseks, ära sõtku.
Kata lahtikäiva põhjaga vormi põhi (läbimõõt u 23 cm) küpsetuspaberiga. Vajuta tainas vormi põhja ja umbes 3 cm kõrguselt ka vormi seintele. Pane 20 minutiks külmikusse.
Eelküpseta põhja ahjus 175 kraadi juures 15 minutit. Vahusta täidise jaoks omavahel munad ja suhkur. Sega hulka sidrunimahl, riivitud sidrunikoor, tärklis ja koor, kuid ära rohkem vahusta. Vala segu vormi. Küpseta 175 kraadi juures umbes 45 minutit. Kui pind hakkab tumenema, kata see küpsetuspaberiga.
Lase koogil mõnda aega jahtuda ja eemalda see ettevaatlikult vormist. Kook on kõige maitsvam järgmisel päeval. Puista pinnale kaneeli. Soovi korral võid kaunistuseks teha suhkruleemes maitsestunud sidruniviile. Lase suhkur ja vesi keema, lisa sidruniviilud. Lase keema tõusta ja lase sidruniviiludel leemes maha jahtuda.