Satay-vardad
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Pearoog, Aasia, Linnuliha, Sisaldab tsitruseid, Sisaldab sojat, Sisaldab liha, Sisaldab linnuliha, Sisaldab pähkleid, Sisaldab piima, Jaanid, Keskmine valmistusaeg, Lihtne valmistada, Laktoosivaba, Grill, Piknik

Satay-vardad

4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 1 pakk
    (430 g) broilerifileed
  • Marinaad:
  • 0.5 dl
    laimimahla
  • 0.5 dl
    magusat sojakastet
  • 0.5 dl
    rapsiõli
  • Lisaks:
  • puidust grillvardaid
  • Satay-kaste:
  • 2 dl
    soolapähkleid
  • 1
    sibul
  • 0.8
    tšillikauna
  • 1 sl
    riivitud värsket ingveri
  • 2 sl
    rapsiõli
  • 1 tl
    jahvatatud koriandrit
  • 3 dl
    kookospiima
  • 2 sl
    fariinsuhkrut
  • 1
    laimi mahl
  • 0.5 tl
    soola
 

Valmistamisjuhend

Lõika broilerifileed ribadeks. Sega kokku marinaadi koostisosad. Marineeri broileriribasid kas tund aega toasoojas või öö läbi külmikus. Valmista satay-kaste. Purusta pähklid. Koori ja haki sibul. Pese ja poolita tšilli, eemalda seemned ja haki kaun tükkideks. Koori ja riivi ingver.

Kuumuta sibulat, tšillit, ingverit ja koriandrit õlis. Lisa kookospiim, suhkur ja pähklid. Hauta segades umbes 5 minutit või kuni kaste pakseneb. Maitsesta laimimahla ja soolaga. Lüki broileritükid vees leotatud grillvarrastele. Tõsta vardad ahjuplaadile. Grilli 250-kraadise ahju ülemises osas või väligrillis umbes 10 minutit, või kuni broiler on küps.