Selleri-juustuvorm
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Juur- ja köögiviljad, Keskmine raskusaste, Varu aega, Sisaldab piima, Sisaldab laktoosi, Pearoog

Selleri-juustuvorm

6 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

 

Koor ja juust teevad kartuli-sellerivormi eriti mõnusaks.

Lisa

Koostisosad

  • 600 g
    juursellerit
  • 500 g
    pudrukartulit
  • 150 g
    riivjuustu
  • 1.5 tl
    soola
  • 0.5 tl
    purustatud musta pipart
  • 2 dl
    koort
  • Vormi määrimiseks:
  • margariini
 

Valmistamisjuhend

Määri vorm margariiniga. Koori ja lõika seller ja kartulid imeõhukesteks viiludeks, nt juustunoaga. Lao viilud kihikaupa vormi, lisades kihtide vahele riivjuustu ning soola ja pipart.

Vala vormi pool koorest. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 40 minutit. Võta vorm ahjust välja, vajuta pind ühtlaseks ja vala peale ülejäänud koor. Küpseta veel 15–20 minutit. Lase fooliumi all mõni hetk tõmmata.