Spinati-kitsejuustupirukas
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Piknik, Juur- ja köögiviljad, Suhkruvaba, Keskmine raskusaste, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna, Eelroog, Pearoog

Spinati-kitsejuustupirukas

6 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 400 g
    külmutatud pirukataigent
  • 200 g
    valgehallitus-kitsejuustu
  • 0.5
    potti basiilikut
  • 150 g
    värsket spinatit
  • 1
    suur sibul
  • 2
    küüslauguküünt
  • tilk oliiviõli
  • 2 dl
    koort
  • 2
    muna
  • 0.8 tl
    soola
  • musta pipart
  • 1 dl
    riivjuustu
 

Valmistamisjuhend

Rulli sulanud taigen kas nelinurkseks või ümmargusse koogivormi sobivaks kettaks. Blanšeeri spinat kiiresti keevas vees. Pressi sõelas kuivaks. Haki spinat suurteks tükkideks.

Kuumuta tilk õli pannil. Lisa hakitud sibul ja küüslauguküüned. Kuumuta sibul klaasjaks, lisa pannile spinat ja hakitud basiilik, maitsesta soola ning pipraga. Määri spinatisegu pirukapõhja peale.

Sega munad koorega, maitsesta soola ja pipraga. Vala segu spinati peale. Puista üle riivjuustuga. Lõika kitsejuust sentimeetri paksusteks viiludeks ja pane piruka peale. Küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes 35 minutit või kuni põhi on küps ja täidis hüübinud.