Liigitus
Koostisosad
- Taigen:
-
2 dlkülma vett
-
15 gvärsket pärmi või 0,5 tl kuivpärmi
-
0.5 tlsoola
-
5 dldurumnisujahu
- Kaste:
-
1 tlpunet (oreganot)
-
200 gpüreestatud tomateid
-
0.5 dltomatipüreed
-
2 dlfariinsuhkrut
-
veidisoola
-
veidipurustatud musta pipart
- Täidis:
-
3 dlriivitud juustu
-
200 gkuumsuitsulõhefileed
-
10kirsstomatit
- Veel läheb vaja:
-
rukola salatit
Valmistamisjuhend
Lahusta pärm külmas vees või sega kuivpärm jahu julka. Sega omavahel kõik koostisosad ühtlaseks taignaks. Pane rätik taignakausi peale ja tõsta jahedasse kohta vähemalt ööpäevaks. Taigen võib seista külmkapis 2-3 ööpäeva. Sellisel moel maitse kinnistub.
Tõsta taigen toatemperatuurile. Kuumuta ahi koos pliidiga 250 kraadini. Püreesta kastme koostisosad. Jaga kerkinud taigen kaheks ja rulli õhukesteks pitsapõhjadeks. Tõsta pitsapõhjad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri kaste pitsapõhja peale ja pane selle peale riivjuustu. Pane pitsa peale ka kuumsuitsulõhe tükid ja poolitatud kirsstomatid. Tõsta pitsad koos küpsetuspaberiga kuumale ahjuplaadile ja küpseta ühekaupa 12-15 minutit.