Tainas ahjulõhe ja hautatud porru
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Pearoog, Kala, Sisaldab laktoosi, Sisaldab teravilja, Sisaldab piima, Keskmine valmistusaeg, Keskmine raskusaste, Munavaba, Sisaldab kala

Tainas ahjulõhe ja hautatud porru

4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

 

Mähi ahjulõhe kas võitaina või lehttaina sisse. Valges veinis pehmeks hautatud porru paneb stiilsele maitseelamusele punkti.

Lisa

Koostisosad

  • 500 g
    lõhefileed
  • 1
    väike sibul
  • 1
    küüslauguküüs
  • 1 sl
    õli
  • 1 sl
    peenestatud kappareid
  • 3 sl
    peenestatud tilli
  • 2
    leht- või võitainalehte
  • Määrimiseks:
  • 1
    kanamuna
  • Valges veinis hautatud porru:
  • 1
    värske porrulauk
  • 2 sl
    võid
  • 1 dl
    valget veini
  • suhkrut
  • soola
  • purustatud musta pipart
  • 0.5 tl
    tüümiani
 

Valmistamisjuhend

Eemalda lõhefileelt luud ja rasv. Lõika lõhefilee portsjonisuurusteks tükkideks. Tõsta lõhetükid määritud ahjuvormi, nahk allapoole. Koori ja haki sibul ning küüslauguküüs. Kuumuta sibulat ja küüslauku õlis. Lisa jahtunud segule peenestatud kapparid ja till. Tõsta sibulasegu lõhetükkidele. Rulli tainatükke pisut laiemaks ja lõika neist lõhetükkide suurused lehed. Kata lõhetükid tainaga ja määri munaga.

Küpseta 225-kraadise ahju keskmises osas 12–15 minutit. Lõika porru pikuti pooleks ja loputa. Lõika porru ribadeks. Kuumuta porruribasid võis. Lisa vein ja hauta kaane all umbes 20 minutit. Maitsesta ja paku lõhe juurde.