Tardunud rummi-rosinakook
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Sisaldab laktoosi, Sisaldab pähkleid, Sisaldab teravilja, Sisaldab piima, Emadepäev, Isadepäev, Lastepidu, Uus aasta, Varu aega, Keskmine raskusaste, Sünnipäev, Munavaba, Jõulud, Magustoit

Tardunud rummi-rosinakook

15 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 400 g
    piparkooke
  • 125 g
    sulatatud võid
  • Täidis:
  • 8
    želatiinilehte
  • 5 dl
    vahukoort
  • 400 g
    rummi-rosina kohupiima (Valio)
  • 0.8 dl
    suhkrut
  • 2 tl
    vanillisuhkrut
  • 0.8 dl
    vett
  • Peale:
  • kuivatud puuvilju
  • 200 g
    pähkleid
 

Valmistamisjuhend

Peenesta piparkoogid, pane need näiteks kilekotti ja vasarda tainarulliga.

Lisa sulatatud või ja sega ühtlaseks.

Vajuta segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva põhjaga koogivormi (läbimõõt 24 cm). Võid kasutada ka piklikku leiva- või keeksivormi.

Vajuta segu vormi põhjas ühtlaseks.

Valmista täidis.

Pane želatiinilehed külma vette ligunema.

Vahusta vahukoor ning sega hulka rummi-rosina kohupiim, suhkur ja vanillisuhkur.

Maitse.

Kuumuta vesi keemiseni. Lahusta kuivemaks pigistatud želatiinilehed kuumas vees ja sega läbi.

Vala želatiinivedelik peene joana kohupiimasegu hulka, kogu aeg segades.

Kalla täidis vormi ja tõsta mõneks tunniks või ööseks külmikusse hanguma.

Eemalda kook vormist, noaga kaasa aidates, ja tõsta vorm ära.

Kaunista kuivatatud puuviljade ja pähklitega.