Vahemere pirukas
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Pearoog, Eelroog, Euroopa, Vahemere, Sisaldab muna, Sisaldab laktoosi, Sisaldab teravilja, Sisaldab piima, Juur- ja köögiviljad, Taimetoit, Piknik

Vahemere pirukas

8 portsjonit

Lisa

Koostisosad

  • Põhi:
  • 100 g
    võid
  • 0.5 tl
    soola
  • 3 dl
    nisujahu
  • 1 sl
    vett või koort
  • kuivatatud basiilikut või 0,6 potti värsket basiilikut
  • Täidis:
  • 0.5
    suvikõrvitsat viiludena
  • 2.5
    tomatit viiludena
  • 1
    hakitud küüslauguküüs
  • musta pipart otse veskist
  • maitse järgi kuivatatud tüümiani
  • 100 g
    kitsejuustu
  • 2 dl
    köögikoort või vahukoort
  • 2
    muna
  • 150 g
    riivjuustu
 

Valmistamisjuhend

Jahvata peale musta pipart ja puista kuivatatud tüümiani.

Lõika peale kitsejuustu tükikesi.

Sega kokku koor, munad ja riivjuust ning kalla ülejäänud täidisele.

Jätka küpsetamist 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit või seni, kuni pind on tahke ja ilusat värvi.

Näpi või ja kuivained sõrmede vahel purutaoliseks seguks.

Lisa vedelik ja basiilik ning sega kiiresti ühtlaseks tainaks.

Vajuta tainas ümmarguse, 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtesse.

Küpseta 225-kraadise ahju keskmises osas umbes 10 minutit.

Laota eelküpsetatud põhjale suvikõrvitsa viilud, tomativiilud ja hakitud küüslauguküüs.