Tootekirjeldus
Mustad oad iseloomustavad eelkõige Lõuna-Ameerika kööki ning need sobivad ideaalselt dippidesse, salatitesse, suppidesse, pajaroogadesse ja wrappidesse. Samuti gluteenivaba šokolaadikoogi valmistamiseks jahuasendajana. leotada umbes 12 tundi ja keeta seejärel värskes vees 45-60 minutit. Nii leotus- kui ka keeduvesi visata ära. Kuivatatud oad sisaldavad lektiine, mis võivad põhjustada mürgistusnähtusid. Lektiine saab eemaldada leotades ja keetes. Kuivatatud ube ei tohi kunagi süüa kuumtöötlemata.
Koostisosad
ökoloogilised mustad oad. Ei ole kasvatatud Euroopa Liidus.
Toitumisalane teave 100 g toote kohta
Energia | 1419 kJ / 339 kcal |
Rasvad | 2,7 g |
Küllastunud rasvhapped | 0,2 g |
Süsivesikud | 63,3 g |
Suhkrud | 2,1 g |
Valgud | 21 g |
Soola (%) | 0,01 g |
Võrdluskogus - ri
Keskmise täiskasvanu päevane võrdluskogus (8400 kJ/2000 kcal) - % 100g toote kohta. Tootega saadava energia ja toitainete koguse väljendamine protsendina võrdluskogusest annab edasi 100 grammi toote olulisust energia ja toitainete allikana keskmise täiskasvanu päevase 2000 kilokalorilise toiduratsiooni taustal.