Heeringas piduses kuues Eesti juubeliaasta peonädalal
Eesti 100. juubeliaasta üheks oluliseks tähtpäevaks on Eesti taasiseseisvumise päev, 20.08. Sel aastal tähistatakse seda üle-eestiliselt suvise peonädalaga, mil toredatele ühisüritustele tullakse kokku oma sõbrade ja lähedastega. Kindlasti ei puudu ka pidulaud ning selleks puhuks oleme pannud kokku erinevad heeringatoitude retseptid, mida seekord proovida ja külalistele pakkuda.
Heeringa-kalamarjaleivadLoputa ja nõruta heeringafilee. Koori ja haki kanamunad ja sibul. Peenesta heeringas ning sega muna ja sibulaga läbi.. Loe lisa |
|
Õunane heeringakaaviarPese kartulid. Keeda kartulid soola ja tillivartega maitsestatud vees kaane all küpseks, selleks kulub umbes 15 minutit. Vala vesi ära pane niiskuse eemaldamiseks potti paar lehte köögipaberit… Loe lisa
|
|
ApelsiniheeringasLoputa heeringafileed ja lõika tükkideks. Riivi ühelt pestud apelsinilt koor ja pigista apelsinist mahl välja. Tõsta apelsinikoor ja -mahl koos teiste marinaadi koostisosadega potti… Loe lisa
|
|
SinepiheeringasSinepiheeringat on lihtne ka ise teha. Enne serveerimist lase heeringal vähemalt ööpäeva jagu külmas maitsestuda. Kaunisse purki pakitult sobib see heeringas ka kingituseks… Loe lisa
|
|
Heeringas à la russeLõika heeringafileed viiludeks. Koori munad ja eralda munakollased munavalgetest. Haki eraldi sibulad, munakollased ja munavalged… Loe lisa
|