Tootekirjeldus
Gluteenivaba kiudaineallikas, mis sobib küpsetamiseks ja toiduvalmistamiseks. Gluteenivaba peene kartulikiul on suurepärane vedelikku siduv võime, mis annab saiakestele mahlakuse ja parandab nende säilivust. Kartulikiudu saab toiduvalmistamisel kasutada mitmel viisil, näiteks liha ja kala paneerimiseks, koogivormis riivsaia asemel, muretainas muna asemel niiskuse sidumiseks ning magusates ja soolastes küpsetistes kiudainelisandina. Pofiber sisaldab 65% kiudaineid, millest 2/3 on lahustuvad ja 1/3 lahustumatud. Pofiberist saab nii lahustuvaid kiudaineid, mis toetavad soolestiku toimimist kui ka lahustumatuid kiudaineid, mis toetavad ainevahetust. Lahustuvad kiudained aeglustavad toitainete imendumist ja hoiavad ära näiteks veresuhkru kiire tõusu. Sobib Low-FODMAP dieedi korral.
Koostisosad
kartulikiud pulbrina
Toitumisalane teave 100 g toote kohta
Energia | 925 kJ / 221 kcal |
Rasvad | 0,3 g |
Küllastunud rasvhapped | 0,1 g |
Süsivesikud | 17 g |
Suhkrud | 0,1 g |
Kiudained | 65 g |
Valgud | 5 g |
Soola (%) | 0,03 g |
Võrdluskogus - ri
Keskmise täiskasvanu päevane võrdluskogus (8400 kJ/2000 kcal) - % 100g toote kohta. Tootega saadava energia ja toitainete koguse väljendamine protsendina võrdluskogusest annab edasi 100 grammi toote olulisust energia ja toitainete allikana keskmise täiskasvanu päevase 2000 kilokalorilise toiduratsiooni taustal.