
Söegrill tundub paljudele esimene ja õige, sageli ka kõige soodsam valik. Söegrilli kuumutamiseks ja jahutamiseks tuleb aega varuda 20-40 minutit, kuid kui grill juba tuline, püsib see kaua kuumana. Söegrilli temperatuuri saab reguleerida kaanega, õhuavade kaudu või grillresti asendit muutes.
Söegrilli kütteks sobib lehtpuusüsi, mõnes suuremas söegrillis võib kasutada ka puuhalge või muud puitmaterjali. Enne grillima asumist peavad söed olema halliks põlenud. Süttimist ja põlemisaega saab ergutada õhulõõtsaga.
Söegrilli kasuks räägib kõige rikkalikuma maitsebuketiga toit, sest sütele tilkuv marinaad ja rasv annavad küpsevale roale ainulaadse, just söegrillile omase aroomi.
Kerge ja käepärane elektrigrill on hea variant linnaoludes grillimiseks. Üldiselt on elektrigrill väiksemõõduline ja kergesti liigutatav, mitmeid mudeleid saab ka laual kasutada.
Elektrigrill sobib hästi rõdul kasutamiseks, seda muidugi juhul, kui korteriühistu seda lubab. Mõndadel elektrigrillidel on veega täidetav alus, mis aitab vähendada suitsu ja lõhna.
Elektrigrilli ostjal tasub vaadata, kas valitud grillil on piisavalt võimsust, sest nõrgem grill küpsetab toitu pikemat aega. Enne grilli õue viimist peab olema kindel, kas antud mudel ikka õues kasutamiseks sobilik on.