
Burrito ehk köögivilja-riisi tortilla salsa kastmega
Burrito on maitsekülluslik ja kergesti valmiv rikkaliku täidisega eine, mis sobib nii lõunaks kui ka õhtusöögiks. Tänapäeval on burrito ülemaailma tuntud ja armastatud Mehhiko köögist pärit roog, mida pakutakse nii restoranides kui ka kiirtoidukohtades. Käesolevas retseptis lisavad roale toekust riis ja punased aedoad, samas kui köögiviljad ja särtsakas salsakaste annavad värskust ja mahlasust.
Valmistamine
Sisu
- Aseta riis sõelale ja loputa külma vee all, kuni vesi muutub selgeks. Pane riis keevasse soolaga maitsestatud vette ning keeda madalal kuumusel 10–15 minutit kaane all või järgi pakendil toodud juhiseid. Riisi keetmisel on soovitatav kasutada vee ja riisi suhet 2:1. Kui vesi on imendunud, sega riis kergelt läbi, tõsta tulelt ja lase kaane all 5–10 minutit seista – nii saavutad ideaalselt koheva riisi.
- Kuumuta suurel pannil veidi õli ja prae kõrgel kuumusel eelnevalt nõrutatud ja loputatud punased aedoad koos köögiviljaseguga. Küpseta 5–7 minutit, kuni köögiviljad on pehmed ja saanud kauni värvi, kuid mitte liiga pehmeks.
- Lisa valminud köögiviljasegule salsa kaste ja riis, sega korralikult läbi. Maitse ja vajadusel lisa soola. Burrito täidis peaks jääma parajalt mahlane.
Kokkupanek
- Jaota valminud burrito täidis ühtlaselt tortillade vahel.
- Voldi tortilla alumine serv tihedalt täidise peale, seejärel keera külgmised servad sisse ja rulli burrito tihedaks rulliks.
- Kuumuta burritosid pannil keskmisel kuumusel 3–5 minutit mõlemalt poolt, kuni tortilla on kergelt pruunistunud.
Proovi lisaks
- Lisavärskuse saamiseks lisa burrito vahele värskelt hakitud peterselli või koriandrit.
- Vürtsikama maitse eelistajatele soovitame kasutada X-tra teravat maitsestatud tomatisalsat (300 g)