
Koostisosad
Karamell-leib:
5 suurt leivakääru
20g võid
2 sl suhkrut
Värske mustikamoos:
200g külmutatud mustikaid
1 dl moosisuhkrut
paar sl vett
Kamakreem:
200ml vahukoort
100ml kohupiimapastat
2 sl kamapuru
sutsuke vaniljepastat
Valmistamine
Kõige parem magustoit maailmas, arvestades kui lihtne teda teha on. Kõik leivakontsud, mis kipuvad vanaks jääma, pane ühte karpi kokku ja külmpappi. Siis saab nad peeneks jahvatada ja ongi imeline magustoiduaines alati võtta.
Riivi blenderiga leib. Sulata pannil või ja kalla leivapuru pruunistuma. Lisa suhkur ja prae rahulikult segades, kuni see on karamelliseerunud. Jahuta.
Valmista mustikamoos – selline värskelt tehtud meeldib mulle kõikse rohkem. Lase korra külmutatud marjad, moosisuhkur ja sidrunimahl keema tõusta,. Siis jääb selline mõnus, nagu oleks äsja metsast mustikaid korjanud. Jahuta.
Vahusta koor, sega hulka kohupiimapasta (kui pasta on magus, siis suhkrut ei olegi vaja panna), vanilje ja kama. Kreem ei tohiks olla lääge, pigem selline neutraalne ja natuke hapukas, siis on hea. Tõsta kihid segamini pokaalidesse ja söö kohe. Ülimõnus.