Otse sisu juurde
Prisma
Tooted

Kamamagus, sinimustvalge

Magusaks midagi ülilihtsat, pisut nostalgilist, aga samas imeilusat. Magus, kus kohtuvad kama ja must leib – mis sa veel oskad tahta. Tähistagem!

Retsept ja foto Hele-Mai Alamaa

Koostisosad

Karamell-leib:

5 suurt leivakääru

20g võid

2 sl suhkrut

Värske mustikamoos:

200g külmutatud mustikaid

1 dl moosisuhkrut

paar sl vett

sidrun

Kamakreem:

200ml vahukoort

100ml kohupiimapastat

2 sl kamapuru

sutsuke vaniljepastat

sidrunimahla

Valmistamine

Kõige parem magustoit maailmas, arvestades kui lihtne teda teha on. Kõik leivakontsud, mis kipuvad vanaks jääma, pane ühte karpi kokku ja külmpappi. Siis saab nad peeneks jahvatada ja ongi imeline magustoiduaines alati võtta.

Riivi blenderiga leib. Sulata pannil või ja kalla leivapuru pruunistuma. Lisa suhkur ja prae rahulikult segades, kuni see on karamelliseerunud. Jahuta.

Valmista mustikamoos – selline värskelt tehtud meeldib mulle kõikse rohkem. Lase korra külmutatud marjad, moosisuhkur ja sidrunimahl keema tõusta,. Siis jääb selline mõnus, nagu oleks äsja metsast mustikaid korjanud. Jahuta.

Vahusta koor, sega hulka kohupiimapasta (kui pasta on magus, siis suhkrut ei olegi vaja panna), vanilje ja kama. Kreem ei tohiks olla lääge, pigem selline neutraalne ja natuke hapukas, siis on hea. Tõsta kihid segamini pokaalidesse ja söö kohe. Ülimõnus.