Otse sisu juurde
Prisma
Tooted

Kõrvitsaorsoto kanaga

Ühe portsjoni hind 2,8 eur (arvestusega, et maitseained ja rasvaine on kodus olemas)

Koostisained (5 portsjonit)

Kana ja kõrvits:

  • 1 kg broileri koivatükke (u 10 tk)
  • poolelt sidrunilt riivitud koor ja välja pigistatud mahl
  • 2+2 sl oliiviõli
  • potike salveid
  • 500 g kõrvitsatükk, seemnetest puhastatud (mulle meeldib selles toidus kas pudelkõrvits või Hokkaido kõrvits)
  • soola, pipart

Kõrvitsaorsoto:

  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 sl oliiviõli+1 sl võid
  • 200 g odrakruupe
  • 1 dl valget veini
  • 7 dl kana- või köögiviljapuljongit
  • 2 dl kõrvitsapüreed (eelnevalt pehmeks küpsetatud ja püreestatud kõrvits)
  • 70 g ürtide ja küüslauguga toorjuustu
  • 2 sl riivitud parmesani tüüpi juustu
  • peotäis salveilehti+1 sl võid
  • soola, musta pipart

Valmistamine

  1. Sega kanatükid suures kausis sidrunikoore ja -mahla, 2 sl oliiviõli, soola ja pipraga. Lõika salveipotist pool pundist ära, eemalda vartelt lehed ja haki väiksemaks. Lisa ka salvei kanale. Sega korralikult läbi, et kanatükid igast küljest maitsestuksid. Vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 210 kraadi juures 40-45 min.
  2. Samal ajal saad küpsema pista ka kõrvitsa. Lõika kõrvits sektoriteks, koor võib peale jääda. Tõsta ahjuvormi või -plaadile. Nirista peale 2 sl oliiviõli ja saputa soola. Küpseta 210 kraadi juures 30 minutit, kuni pehme. Eemalda koor ja püreesta kõrvitsa viljaliha. Orsotosse läheb kõrvitsapüreed 2 dl, ülejäänut saad kasutada mujal, näiteks kõrvitsapüreesupis või saiatainas.
  3. Orsoto tegemiseks haki sibul ja küüslauk. Kuumuta paksupõhjalise poti põhjas oliiviõli ja või. Hauta selles madalal kuumusel sibul ja küüslauk läbipaistvaks. Loputa kruubid sõelal jooksva vee all. Lisa kruubid ja kuumuta segades koos sibula-küüslauguga läbi. Vala peale vein. Lase veinil kruupidesse imenduda.
  4. Puljongit lisa mitmes osas: järgmine sortsakas vala kruupidele, kui eelmine on imendunud ja peale iga puljongi lisamiskorda sega hoolikalt. Koos viimase puljongiportsuga sega orsotosse kõrvitsapüree. Kruubid küpsevad parajalt krõmpsuks 30-40 minutiga. Tõsta orsoto tulelt. Sega hulka toorjuust ja parmesan. Kui seni toimus kogu tegevus kaaneta, pane nüüd kaas potile peale ja lase orsotol 5 minutit tõmmata. Maitsesta soola ja pipraga.
  5. Krõbedate salveilehtede eralda ülejäänud salveivartelt lehed. Kuumuta pannil kild võid ja prae selles salveilehed paari minuti jooksul krõbedaks. Aseta serveerimisel toidu peale. Kui kana on vahepeal jahtunud, soojenda kuumaks ja paku koos orsotoga.