Otse sisu juurde
Prisma
Tooted

Lihtne sidrunipasta

Koostisained (1 portsjon)

  • 30 g võid
  • 1 tl head oliiviõli
  • 1 suur sidrun võimalusel orgaaniline, kindlasti kuuma veega korralikult pestud
  • 100 g tagliatelle pastat
  • 30 g parmesani
  • 100 g suvikõrvitsat
  • Soola-pipart

Valmistamine (20min)

  1. Riivi sidrunilt maha kollane osa koorest, seejärel lõika sidrun pooleks ja pigista välja ka mahl.
  2. Lisa väikesele pannile või, õli, pool sidrunikoorest ning pool sidrunimahlast. Kuumuta umbes 5 minutit keskmisel kuumusel kuni või on sulanud ja sidrunimahl pisut kokku keenud ja veelgi sidrunisemaks muutunud. Seejärel tõsta pann pliidilt pasta valmimist ootama.
  3. Tõsta suur potitäis vett keema, maitsesta soolaga ning keeda tagliatellet minut pakil toodud ajast vähem.
  4. Pasta keemise ajal tükelda suvikõrvits pikkadeks ribadeks. Kasutasin spetsiaalset lõikurit, aga hea tulemuse saab ka köögiviljakoorijaga. Riivi parmesan peenelt.
  5. Kui pasta on peaaegu valmis, siis tõsta kõrvale 0.5 dl pasta keetmise vett. Kurna pasta ning lisa see kohe kastmepannile. Tõsta samale pannile ka suvikõrvitsa lindid, ülejäänud sidrunimahl ja -koor, riivitud juust ja pastavesi. Sega pannitäit madalal kuumusel kuni juust on sulanud ning pastavesi kõik ülejäänud koostisosad mõnusalt pasta külge kleepuvaks kastmeks muutnud. Maitse ja lisa tunde järgi soola-pipart.
  6. Serveeri kohe!