Otse sisu juurde
Prisma
Tooted

Raamen

Ühe portsjoni hind 1.50 (arvestusega, et maitseained ja rasvaine on kodus olemas)

Koostisained (4 portsjonit)

Puljong:

  • 1,3 kg searaguud
  • 2,5 l vett
  • 2 sibulat
  • 2 porgandit
  • 2 küüslaugupead
  • 4 cm ingverijuurt
  • 5 rohelise sibula pundi alt valge ja heleroheline osa
  • 10 musta pipra tera
  • 1 tähtaniis (kui on)
  • 3 sl sojakastet, 1 tl 2 sl riisiäädikat, 1 sl seesamiõli

Muu:

  • 200 g raameninuudleid
  • kapsast u veerandik, 400 g
  • 2 porgandit, 200 g
  • 4 suurt šampinjoni +2 sl õli seente praadimiseks
  • 4 muna
  • hakitud rohelist sibulat, seesamiseemneid

Valmistamine

  1. Pane liha potti. Vala külm vesi peale ja lase kaane all mõõdukal kuumusel keema minna. Vala vahune vedelik ära, loputa raguu sõelal jooksva vee all läbi, pese pott puhtaks. Pane liha tagasi puhtasse potti ja vala peale 2,5 l vett. Aja uuesti keema. Lisa terved koorimata sibulad ja terved koorimata porgandid. Raputa soola ka natuke – mitte palju, supi maitsestamine toimub päris lõpus, aga niipalju, et päris mage ei oleks. Keeda puljongit vaiksel tulel praokil kaane all 1,5 tundi. Poolita terved küüslaugupead ja lõika ingverijuur seibideks. Lõika rohelise sibula alumised valged ja helerohelised osad väiksemateks tükkideks. Lisa küüslauk, ingver, roheline sibul ja pipraterad (ka tähtaniis, kui seda satub olema) puljongisse ja keeda veel 1,5 tundi.
  2. Kurna puljong. Maitseviljad ja kondid on tähtsa maitsestustöö nüüd teinud ja võid need ära visata. Liha eemalda enne. Siin supis mina sealiha ei kasuta, aga kui soovid, võid seda teha. Keedetud ribastatud sealiha saab kasutada leivakattena, pirukatäidises või mujal.
  3. Sega väikeses kausikeses omavahel 3 sl sojakastet, 1 tl röstitud seesamiõli ja 2 sl riisiäädikat (seda maitsesegu nimetatakse jaapani keeles tare). Lisa segu puljongile, sega läbi. Maitse puljongit ja kui tarvis, lisa veel sojakastet.
  4. Ribasta kapsas ja porgandid. Aja puljong keema, lisa kapsas ja porgand. Keeda 10 minutit.
  5. Samal ajal keeda ka munad endale sobiva küpsusastmeni. Keeda nuudlid vastavalt paki juhendile, nõruta ja jäta ootele. Viiluta seened ja prae pannil õlis kergelt läbi, maitsesta soolaga.
  6. Ongi kõik valmis ja aeg sööma asuda! Tõsta kaussidesse nuudleid ja neile potist kuuma suppi. Poolita munad, tõsta supisse ja säti sinna ka läbi praetud seeneviilud. Saputa peale hakitud rohelist sibulat ja seesamiseemneid.