Otse sisu juurde
Prisma
Tooted

Kikerherne-nori burger kurgimajoneesi ja friikartulitega

Lihtne ja maitsev taimne toidukord neljale inimesele, mis sobib lõunaks või õhtusöögiks. Burgerite valmistamine on suurepärane võimalus oma loovus köögis proovile panna ja samal ajal nautida maitsvat sööki. Kikerherne-nori kotletiga valmistatud burger on põnevam alternatiiv traditsioonilisele burgerile, olles samas ka hea kiudaine- ja valguallikas.

Valmistamine

  1. Burgerikotleti jaoks pese ja koori kartulid, lõika väiksemateks tükkideks ja pane soolaga maitsestatud vette keema. Keeda umbes 10 minutit, kuid mitte liiga pehmeks, et säiliks tugevam tekstuur. Nõruta keedetud kartul sõelal ning pane kaussi, lisa juurde vedelikust nõrutatud ja loputatud kikerherned. Purusta segu kartulitambi või kahvliga, kuni moodustub ühtlane, kuid tükiline mass. Seejärel lisa nisujahu ja maitseained, norilehe saab purustada köögikombaini või blenderiga peeneks pulbriks. Sega valminud mass korralikult läbi ning tõsta kõrvale jahtuma.

  2. Aseta friikartulid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, lisa veidi õli ja maitsesta soolaga. Küpseta umbes 30 minutit 200 kraadi juures, kuni friikartul on kuldpruun, või vastavalt pakendil märgitud retseptile.

  3. Jaota jahtunud mass neljaks võrdseks pallikeseks ning vorbi kotlettideks, prae õliga pannil madalal kuumusel mõlemalt poolt kuldpruuniks.

  4. Kastme jaoks sega kausis kokku majonees, väikseks hakitud sibul ja ribadeks lõigatud marineeritud kurgi viilud, lisa maitseained. Kaste sobib nii burgeri kui ka friikartulite jaoks.

  5. Soojenda burgerikukleid ahjus, kuni need on pealt õrnalt krõbedad ja seest mõnusalt pehmed.

Burgeri kokkupanek:

Pane mõlema kukli poolele paar lusikat kurgimajoneesi, värskeid salatilehti ja pannilt tulnud kikerherne-nori kotlett, kata teise saiapoolega ja mõnus burger ongi valmis.Tõsta taldrikule koos friikartuli ja kastmega.

Head isu!