
Koostisosad
1 kilo keedetud kartuleid
200g kirsstomateid
2 peotäit rukolat
väike purk kappareid
pisut oliiviõli
soola-pipart
1-2 dl paksemat majoneesi
pisut sidrunimahla
näpuotsaga suhkrut
Valmistamine
Eriti toredaks, efektseks ja ilusaks teeb selle salati kiirmarineeritud punane sibul. Selle peaks panema eelmisel päeval tõmbama. Koori ja viiluta sibul peenikeseks, aseta kaussi ja pudista näpuotsaga suhkrut peale. Pigista poolest sidrunist mahl ja lisa veel külma vett, nii et viilud oleksid kaetud. Jäta oma aega ootama. Nii saad pisut mahedama maitse ja kauni erksa värviga sibulapoisi.
Eelmisel päeval keeda ka kartulid. Siia salatisse sobivad sellised pisikesed, mitte väga katki keevad kartulid. Tore, kui neid saab keeta koos koorega.
Ettevalmistused tehtud, pidupäev käes, jääb üle ainult salat kokku tõsta. Aseta vaagnale rukola, lõika kartulid sektoriteks ja kirsstomatid pooleks. Sirista siia veel pisut oliiviõli, maitsesta soola-pipraga, sega pisut kätega. Tõsta peale pooleks lõigatud keedumunad, marineeritud sibul ja kilufileed. Pudista kappareid ja aseta siia-sinna majoneesituts. No super!
Musta leiba ära unusta kõrvale pakkuda. Saluut!