Otse sisu juurde
Prisma
Tooted

Kilu, hoopis salatikausis

Võileib meie armsa kiluga, see on aastapäeva laual nii kui nii. Aga mida siis veel? Üks kõige kiiremini valmiv salat (kui oled eelmisel päeval ettevalmistused ära teinud), mida annab kaunilt serveerida ja maitseb ka tõesti oivaliselt. Pidulaua superstaar.

Retsepti ja fotode autor Hele-Mai Alamaa

Koostisosad

1 kilo keedetud kartuleid

200g kirsstomateid

2 peotäit rukolat

200g vürtsikilufileed õlis

väike purk kappareid

pisut oliiviõli

6 keedumuna

soola-pipart

1-2 dl paksemat majoneesi

1 punane sibul

pisut sidrunimahla

näpuotsaga suhkrut

Valmistamine

Eriti toredaks, efektseks ja ilusaks teeb selle salati kiirmarineeritud punane sibul. Selle peaks panema eelmisel päeval tõmbama. Koori ja viiluta sibul peenikeseks, aseta kaussi ja pudista näpuotsaga suhkrut peale. Pigista poolest sidrunist mahl ja lisa veel külma vett, nii et viilud oleksid kaetud. Jäta oma aega ootama. Nii saad pisut mahedama maitse ja kauni erksa värviga sibulapoisi.

Eelmisel päeval keeda ka kartulid. Siia salatisse sobivad sellised pisikesed, mitte väga katki keevad kartulid. Tore, kui neid saab keeta koos koorega.

Ettevalmistused tehtud, pidupäev käes, jääb üle ainult salat kokku tõsta. Aseta vaagnale rukola, lõika kartulid sektoriteks ja kirsstomatid pooleks. Sirista siia veel pisut oliiviõli, maitsesta soola-pipraga, sega pisut kätega. Tõsta peale pooleks lõigatud keedumunad, marineeritud sibul ja kilufileed. Pudista kappareid ja aseta siia-sinna majoneesituts. No super!

Musta leiba ära unusta kõrvale pakkuda. Saluut!